RSS Feed

Biografie

Coen Cornelis is mijn naam, ik schrijf poëzie en toneel, woon in Utrecht en hou van chocolademelk (iets sterkers gaat er ook wel in).

In mijn gedichten zoek ik het experiment op, maar hou mijn publiek vast met humor, vervreemding en beeldende taal. Ik schrijf over alledaagse dingen als walnoten, moeders, zonen en koelkasten, maar ook over de onnavolgbaar sensitieve wereld van droom en fantasie.

Zomer 2013 studeerde ik af aan de schrijfopleiding van de Hogeschool der Kunsten Utrecht, met het toneelstuk Bijtend Stof, Trillend Licht. Hierin heb ik, geïnspireerd door Dylan Thomas, toneel en poëzie samengesmolten tot één geheel. De samensmelting tussen poëzie en toneel is een interessant maar ook ingewikkeld gebied waarin ik me verder wil ontwikkelen. Daarnaast schrijf ik licht absurdistisch komisch theater en impulsief poëtisch droomdramaturgie theater, maar ik kan alles.

Meer zien of lezen? Kom naar een voordracht of voorstelling, koop mijn bundel, luister de audiotour voor kinderen in museum De Pont of stuur me een mailtje. De opties zijn eindeloos.

coen